wandeling langs het etalagemuseum Het Bauhaus keramiek

Wandeling langs het etalagemuseum door Heusden vesting, een unieke tentoonstelling met objecten uit haar, kunsthistoricus Elisabeth Eyl, verzameling Bauhaus-gerelateerde keramiek. Dertien Heusdense etalages waarlangs een speciale Bauhausroute gelopen kan worden. Elke etalage heeft zijn eigen karakter, passend bij de sfeer van de winkel of woning. Het enthousiasme voor dit initiatief krijgt nog een extra dementie door een paar ondernemers die zich zelf zodanig lieten inspireren door de aantrekkelijke vormen en decoraties van de keramiek dat zijzelf producten ontwierpen of lieten maken, met de Bauhauskeramiek als uitgangspunt. Heusden heeft door zijn ligging aan het water altijd een relatie met klei gehad. De Putterstraat herinnert nog aan de pottenbakkers. De route is gratis te verkrijgen bij het bezoekerscentrum.

Maar vind u het leuk om door deze bijzonder initiatiefneemster en kunsthistorica Elisabeth Eyl een rondleiding te krijgen dan kunt deze rondleiding boeken. Vanaf € 12,50 pp

We starten met een kopje koffie of thee en versgebakken appeltaart van de Theesalon Heusden waarna U kennis maakt met Elisabeth die in de ban is van keramiek van deze Duitse ontwerp school. Na afloop kunt u nog even napraten tenslotte was het doel van Bauhaus dat toegepaste kunst voor een grote groep belangstellenden toegankelijk zou zijn. Duur ong. 1,5 uur. 

Catering en werkruimte bij te boeken.